Okosotthon: a jövő vagy a jelen?

Az okosotthon egy olyan lakás vagy ház, amelyben a különböző elektromos és elektronikus eszközök összekapcsolódnak egy központi rendszerrel, amely lehetővé teszi azok távoli vagy automatikus vezérlését. Az okosotthon célja, hogy növelje a lakók kényelmét, biztonságát és energiahatékonyságát.

Az okosotthoni eszközök közé tartoznak például az okoslámpák, okosdugók, okosthermosztátok, okosbiztonsági kamerák és riasztók, okoshangszórók és hangasszisztensek. Ezeket az eszközöket lehet irányítani egy mobilalkalmazással vagy hangutasításokkal.

Az okosotthon nem egy új fogalom: már évtizedek óta léteznek ilyen technológiák. Azonban az utóbbi években robbanásszerűen megnőtt az érdeklődés és a kereslet irántuk. Ennek oka többek között az internet elterjedése, a WiFi-s és Zigbee-s kommunikáció fejlődése, a hangfelismerés javulása és az árak csökkenése.

Az okosotthon előnyei közé tartozik:

 • A kényelem: Az okosotthon lehetővé teszi a lakóknak, hogy könnyen be- és kikapcsolják vagy szabályozzák az eszközeiket anélkül, hogy fel kellene kelniük vagy otthon lenniük. Például bekapcsolhatják a fűtést vagy a légkondicionálót útközben hazafelé vagy lefekvés előtt.
 • A biztonság: Az okosotthon segít megvédeni a lakást a betörőktől vagy a tűztől. Például értesítheti a tulajdonost vagy a hatóságokat egy mozgásérzékelő vagy egy füstérzékelő aktiválódásáról. Vagy szimulálhatja az otthonlétet úgy, hogy időzítetten fel- és lekapcsolja a világítást.
 • Az energiahatékonyság: Az okosotthon segít csökkenteni az energiafogyasztást és a költségeket. Például optimalizálhatja a fűtést vagy hűtést úgy, hogy figyelembe vegye az időjárás változásait vagy a lakók jelenlétét. Vagy lekapcsolhatja azokat az eszközöket, amelyek nem használtak.

Az okosotthon hátrányai közé tartozik:

 • A költség: Bár az árak csökkennek, még mindig drágább lehet beszerelni és karbantartani egy teljesen felszerelt okosotthont mint egy hagyományost. Ráadásul nem minden eszköz kompatibilis egymással vagy ugyanazzal az alkalmazással.
 • A biztonság: Bár az okosotthon növelheti a fizikai biztonságot, csökkentheti az adatbiztonságot. Ha nincs megfelelő védelem (pl.: erős jelszavak), akkor illetéktelenek is hozzáférhetnek az eszközeinkhez vagy információnkhoz (pl.: mikor van otthon valaki). Emellett néhány gyártó gyűjthet adatokat arról, hogyan használják a rendszereiket.

Az okosotthon tehát egy olyan technológia, amelynek számos előnye és hátránya van. A lakóknak el kell dönteniük, hogy mennyire akarják okosítani az otthonukat és milyen eszközöket választanak hozzá. Az okosotthon nem csak a jövő, hanem a jelen része is. Egyre több ember használja ki az okosotthoni lehetőségeket és élvezi az általuk nyújtott kényelmet, biztonságot és energiahatékonyságot.

SONOFF NSPANEL PRO

A SONOFF NSPANEL PRO egy intelligens vezérlőpanel, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy okosotthonukat egyszerűen és hatékonyan irányítsák. Ez a készülék a Sonoff legújabb generációs terméke, amely kifejezetten az otthoni automatizálásra és az energiahatékonyság növelésére lett tervezve.

Az NSPANEL PRO lehetővé teszi az összes Sonoff eszköz egyetlen helyről történő vezérlését, így az egyszerűbb és kényelmesebb otthoni automatizálás érdekében. Az eszköz távolról vezérelhető az Ewelink alkalmazással, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az okostelefonjukon keresztül ellenőrizzék az eszközöket bárhonnan a világon.

Az NSPANEL PRO egyszerűen telepíthető és használható. A készülék egy nagy, érintésérzékeny kijelzővel van ellátva, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen és intuitívan irányítsák az otthoni automatizálást. Az eszköz képes megjeleníteni az összes csatlakoztatott Sonoff eszköz állapotát és a fogyasztott energiát, ami segíti az energiatakarékosságot és a hatékonyabb energiafelhasználást.

Az NSPANEL PRO lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy időzített műveleteket hajtsanak végre az összes Sonoff eszközön, így azok automatikusan be- és kikapcsolhatók. A készülék továbbá lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy beállítsák az eszközöket az egyes napszakokra és az otthoni szokásaikhoz igazítva.

A panel egy 7 hüvelykes érintőképernyővel rendelkezik, amelyen megjelenítheti az időjárást, a naptárat, a híreket és más hasznos információkat. A panelen akár 32 eszközt és 16 jelenetet is elmenthet és aktiválhat egyetlen koppintással1.

A SONOFF NSPANEL PRO nemcsak egy kapcsoló, hanem egy kijelző is. Támogatja a következő négy típusú kamerák hozzáadását élő megfigyeléshez: eWeLink kamera, RTSP kamera, ONVIF kamera és P2P kamera. Így bármikor megtekintheti a nappali, a garázs, a hálószoba stb. valós idejű felügyeletét a panelen.

Az NSPANEL PRO biztonságos és megbízható megoldás az otthoni automatizáláshoz. Az eszköz továbbá támogatja az Alexa és a Google Assistant hangvezérlési funkcióit, így a felhasználók egyszerűen és könnyedén vezérelhetik otthonukat hangjuk segítségével.

Az NSPANEL PRO nagyszerű választás azok számára, akik egyszerűen és hatékonyan szeretnék irányítani otthonukat és javítani az energiahatékonyságot.

TUYA rendszer bemutatása

A TUYA egy IoT (Internet of Things) platform és megoldások széles körét kínálja a felhasználóknak, amelyek segítenek az otthoni eszközök, az okosotthon készülékek és az egyéb IoT eszközök egyszerű és könnyű vezérlésében és automatizálásában.

A TUYA egy okos otthoni platform, amely lehetővé teszi, hogy az otthonodban lévő eszközöket – a világítást, a fűtést, a vezetékeket vagy az ajtókat – az interneten keresztül vezérelhesd. Ehhez mindössze egy mobilalkalmazásra és internetre van szükséged. A TUYA platform több mint 200 000 termékkel kompatibilis, így szinte bármilyen okos eszközt hozzáadhatod a rendszeredhez.

Az okos otthoni eszközök használata és iránti érdeklődés folyamatosan növekszik, és a TUYA ebben az iparágban az egyik legismertebb márka. Az okos eszközök és a TUYA platformja segítségével a felhasználók vezérelhetik otthonukat egy egyszerű alkalmazáson keresztül, és az eszközök széles választéka áll rendelkezésre az otthoni biztonság és kényelem növelése érdekében.

Az otthoni eszközök iránti érdeklődés robbanásszerűen növekszik, és az okos otthonok piaca az elkövetkező években is nagy növekedést mutat. A TUYA platform és eszközök tökéletesen illeszkednek a folyamatosan változó és fejlődő igényekhez, és lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy könnyedén vezéreljék otthonukat az okos eszközök segítségével.

Az okos otthoni rendszerekhez való átállás még sosem volt ilyen könnyű és egyszerű. Az otthoni eszközök integrálása a TUYA platformba számos előnnyel jár, például könnyű vezérléssel, könnyű telepítéssel és könnyű automatizálással. Az okos otthoni rendszerek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy az életüket egyszerűbbé és kényelmesebbé tegyék, miközben növelik az otthonuk biztonságát és hatékonyságát.

A TUYA platform a felhasználóknak lehetőséget biztosít arra, hogy számos különböző okos otthoni eszközt vezéreljenek egyetlen alkalmazásból, az egyetlen alkalmazásban található funkciókkal. Az okosotthon készülékek bekapcsolása, kikapcsolása, automatizálása és időzítése mind egyszerűen és gyorsan elvégezhető.

A TUYA platform és az okos otthoni eszközök használata elősegíti az otthonok kényelmét, biztonságát és energiatakarékosságát is.

A TUYA platform előnyei közé tartozik:

Egyszerű telepítés és használat: A TUYA alkalmazás segítségével könnyen párosíthatod az eszközeidet a Wi-Fi hálózatoddal és beállíthatod őket a saját igényeid szerint. Nincs szükség külön hubra vagy gateway-re.
Széleskörű kompatibilitás: A TUYA platform támogatja az Amazon Alexa-t és a Google Assistant-t is, így hangvezérléssel is irányíthatod az eszközeidet. Emellett más okos otthoni rendszerekkel is összekapcsolható, mint például az IFTTT vagy a SmartThings.

Rugalmas testreszabhatóság: A TUYA alkalmazásban létrehozhatsz jeleneteket és automatizmusokat, amelyekkel egyszerre több eszközt vezérelhetsz egy adott feltétel alapján. Például beállíthatod, hogy ha elhagyod az otthonodat, akkor kapcsoljon le minden világítást és zárja be az ajtókat.

Biztonságos felhőszolgáltatás: A TUYA platform felhőalapú technológiát használ, amely biztosítja az adatok titkosítását és védelmét. Így bárhonnan elérheted és ellenőrizheted az eszközeidet anélkül, hogy aggódnod kellene a hackerek vagy más illetéktelenek miatt.

Ha érdekel a TUYA okos otthoni platform, akkor számos termék közül választhatsz webshopunkban. Néhány példa:

 • Okos konnektorok: Ezekkel távolról be- és kikapcsolhatod bármely elektromos készülékedet vagy mérheted az energiafogyasztásukat.
 • Okos égők: Ezekkel változtathatod meg a fényerőt vagy a színt hangulatodnak megfelelően vagy időzítheted őket napfelkeltekor vagy naplementekor.
 • Okos biztonsági rendszer: Ezekkel növelheted otthonod védelmét mozgásérzékelőkkel, ajtónyitókkal, kamerákkal vagy riasztókkal.

Ha többet szeretnél megtudni a TUYA okos otthoni platformról vagy termékeiről, látogass el a https://www.tuya.com/ weboldalra!

eWeLink rendszer bemutatása

Az eWeLink rendszer egy okosotthon-vezérlő alkalmazás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy távolról irányítsák az otthoni okoseszközeiket, például kapcsolókat, csatlakozókat, ajtó- és ablakérzékelőket és kamerákat. Az eWeLink alkalmazás egyetemes platform, így egyidejűleg képes integrálni és vezérelni a különböző okosotthon eszközöket több gyártótól is.

Az eWeLink rendszer használata rendkívül egyszerű és kényelmes. Az alkalmazásnak köszönhetően az otthoni eszközök távolról vezérelhetők a felhasználók okostelefonjának segítségével. Az alkalmazás letöltése és telepítése után a felhasználóknak csak regisztrálniuk kell egy fiókot, majd hozzá kell adniuk az otthoni eszközeiket az alkalmazáshoz. Az eWeLink alkalmazás többféle nyelven elérhető, így a felhasználók számos nyelven tudnak kommunikálni az otthoni okosotthon eszközeikkel.

Az eWeLink alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy okostelefonjukon keresztül vezéreljék a csatlakozókat, kapcsolókat és egyéb okoseszközöket. Például a felhasználók bekapcsolhatják a fényeket vagy a fűtést, illetve távolról ellenőrizhetik, hogy bezártak-e az ablakok vagy az ajtók.

Az eWeLink alkalmazás azonban nem csak az okoseszközök távoli vezérlését teszi lehetővé. Az alkalmazásban számos további funkció is található, például időzítő funkció, hangvezérlés, okos értesítések és sok más. Az időzítő funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy programozzák az okoseszközök működését, például a fények automatikus be- és kikapcsolását vagy a fűtés be- és kikapcsolását.

Az eWeLink rendszerrel az okoseszközök vezérlése egyszerű és kényelmes, így nem meglepő, hogy egyre több háztartásban használják. Az eWeLink rendszer használatával a felhasználók javíthatják az otthonuk energiahatékonyságát és biztonságát is.

eWeLink Cast

CAST LOGO

Az eszközök vezérlésének teljesen új módja érintőképernyőkön

Mi az eWeLink Cast?

Az eWeLink Cast az eWeLink új funkciója, amely gyors hozzáférést biztosít az eWeLink-támogató eszközök és jelenetek vezérléséhez, mivel lehetővé teszi több Cast-irányítópult létrehozását a különböző igények kielégítése érdekében. Ön dönti el, hogy az egyes cast-irányítópulton milyen eszközök és jelenetek jelenjenek meg.

Hozza létre és konfigurálja Cast irányítópultjait az eWeLink weben *.

* Speciális terv szükséges
Adja hozzá eszközeit és jeleneteit az irányítópulthoz, és egyszerűen húzással rendezze őket.

A Cast irányítópultjának használatához jelentkezzen  be eWeLink-fiókjával.

Mit csinálhatok az eWeLink Casttal?

Állítsa be kedvenc műszerfalát eszközeiből és jeleneteiből , és változtassa bármely tétlen táblagépét okosotthona egyedi vezérlőjévé.
Válogassa szét az eszközöket és a jeleneteket az eWeLink web beállítási oldalán  egyszerűen húzással .
 
Hozzáférés az  egyesített Cast URL  -hez az irányítópultok közötti váltáshoz egyetlen táblagépen.

Zárja le a műszerfalat egy hozzáférési PIN-kód beállításával , hogy elkerülje a nem kívánt műszerfalváltást.

Engedd szabadjára a barkácsolásban rejlő lehetőségeket , tedd a táblagépet és a falat testreszabott intelligens otthoni kontrollerként. 

SHELLY HOMEKIT

Ez a firmware a Shelly eszközöket Apple HomeKit alól teszi elérhetővé.

A firmware kompatibilis a gyári firmware-el, és OTA-n keresztül tölthető fel (Nézz meg egy 2 perces videót ), további információkért nézd meg a flash-eléshez a wikit itt .

A gyári firmware-re való visszaállítás is lehetséges: lásd itt .

A támogatott eszközök és szolgáltatások összefoglalása

1 1PM 1L Plug PlugS 2 2.5 i3 RGBW2
Switch & Co.
Stateless Input
Sensors
Garage door opener
Roller shutter mode
Power measurement
RGB(W)

✓ támogatott,
– lehetséges, de még nem támogatott,
✗ nem lehetséges

Még nem támogatott funkciók:

 • Felhőkapcsolat: nincs Shelly Cloud, nincs MQTT
 • Távoli műveletek (webhook)
 • Szelep időzítő támogatással
 • Hőmérséklet bővítmény

Gyors kezdés

Frissítés gyári firmware-ről

 • Fontos: Kérjük, frissítsd a legújabb gyári firmware-re, mielőtt Shelly-Homekit-re konvertálnál.
 • Nézz meg egy 2 perces videót .
  • Shelly 1:http://A.B.C.D/ota?url=http://rojer.me/files/shelly/shelly-homekit-Shelly1.zip
  • Shelly 1L:http://A.B.C.D/ota?url=http://rojer.me/files/shelly/shelly-homekit-Shelly1L.zip
  • Shelly 13:00:http://A.B.C.D/ota?url=http://rojer.me/files/shelly/shelly-homekit-Shelly1PM.zip
  • Shelly 2: http://A.B.C.D/ota?url=http://rojer.me/files/shelly/shelly-homekit-Shelly2.zip
   Megjegyzés: Nem a Shelly Dimmer 2-höz!
  • Shelly 2.5:http://A.B.C.D/ota?url=http://rojer.me/files/shelly/shelly-homekit-Shelly25.zip
  • Shelly i3:http://A.B.C.D/ota?url=http://rojer.me/files/shelly/shelly-homekit-ShellyI3.zip
  • Shelly csatlakozó:http://A.B.C.D/ota?url=http://rojer.me/files/shelly/shelly-homekit-ShellyPlug.zip
  • Shelly Plug S:http://A.B.C.D/ota?url=http://rojer.me/files/shelly/shelly-homekit-ShellyPlugS.zip
  • Shelly RGBW2: http://A.B.C.D/ota?url=http://rojer.me/files/shelly/shelly-homekit-ShellyRGBW2.zip
   Megjegyzés: A Shelly-nek színes módban kell lennie, a fehér mód még nem támogatott!
 • Lásd itt a részletes utasításokat.
 • Itt érhető el a szkriptet az eszközök automatikus frissítéséhez.
  • ./flash_shelly.py gazdagépnév (egyetlen eszközhöz)
  • ./flash_shelly.py -a (a hálózat összes eszközéhez)
Shelly Homekit projekt

SONOFF HOMEKIT

Ez a firmware kompatibilissé teszi a Sonoff WIFI Smart Switchet az Apple Homekittel!

Sonoff Apple Homekittel működik

A Homekit a Sonoffon fut! 😳

A github más projektjeivel ellentétben ez a firmware NEM igényel mást a működéséhez. Nem a Tasmota Fw-n alapul, nem kell Raspberry-Pi-n vagy MQTT szerveren futó HomeBridge, hiszen a HomeKit natívan fut, elég egy Wi-Fi kapcsolat és egy Apple készülék!

A megvalósítás az Apple által a fejlesztők számára biztosított specifikációkat használja, így ez egy stabil és támogatott szoftver, amely hosszú ideig működik.

Most végre rendelkezhet HomeKit eszközzel anélkül, hogy sok pénzt költene!

Kompatibilis eszközök

Ez a szoftver jelenleg tesztelve van: Sonoff Basic , Sonoff Slampher , Sonoff S26

Videó bemutató

A videó lejátszásához kattintson a képre:
Videó


Új funkciók

Weboldal-vezérlő

A Sonoff nem Apple készülékről történő vezérléséhez egyszerűen navigáljon a Sonoff IP-címére, és egy weboldal lehetővé teszi a be- és kikapcsolását.

Rest API-k

A Rest API-k teljes készlete elérhető:

 • /on
 • /off
 • /toggle
 • /state

Minden kérés GET-ben van, és a Sonoff IP-címéhez kapcsolódik. A Sonoff 192.168.0.22 IP-címen történő bekapcsolásához a következőket teheti:$ curl 192.168.0.22/on

Automatikus újracsatlakozás áramszünet után

A régi firmware problémája az volt, hogy áramszünet után a Sonoff azonnal keresni kezdte a tárolt WIFI kapcsolatot, de mivel a router még nem éledt fel, a Sonoff nem tudott kapcsoódni. Most ez a probléma megoldódott, ha a Sonoff nem rendelkezik WIFI kapcsolattal,10 percenként az egység újraindul.

Választható bekapcsolási állapot

Alapértelmezés szerint a Sonoff bekapcsoláskor Enabled állapotú lesz, ezt a flash.shszkriptben az „OFF” kiválasztásával módosíthatja.


Telepítési útmutató

Sonoff flash-elése

 1. Húzza ki a sonoffot a tápvezetékből (hogy ne tegye tönkre a számítógépet)
 2. Csatlakoztassa a Sonoff-ot egy 3,3 V-os tápegységhez
 3. Futtassa a flash.shszkriptet

Adja hozzá Sonoffot a Home alkalmazáshoz

 1. Csatlakoztassa iPhone vagy iPad készülékét az új wifi hálózathozSonoff Switch-xxx
 2. Várja meg a belépési oldalt, és válassza ki a WiFi hálózatot
 3. Adja meg WiFi jelszavát
 4. Nyissa meg az Homealkalmazást
 5. Kattintson a +szimbólumra
 6. KattintsonI don't have the code...
 7. Válassza ki a Sonoff-xxx 7.1 kapcsolót Ha a Sonoff-xxx nem jelenik meg az oldal tetején, próbálja meg néhányszor megnyomni a Sonoff-on lévő gombot, és indítsa újra a Home alkalmazást
 8. Erősítse meg, hogy hozzá kívánja adni a Sonoff készüléket
 9. Írja be a jelszót: 11111111

Kész! 🎉

Sonoff Homekit projekt

SONOFF User Manual

User Manual Release Date
S-CAM User Manual S-CAM V1 0 cdr 2022-05-12
R5 User Manual User Manual 2022-04-25
S40ZBTPB User Manual S40ZBTPB Lite 250x70mm 105g 5 2022-02-21
SNZB-04P User manual SNZB-04P 20211129 cdr 2021-12-30
ZBBRIDGEP User Manual ZB Bridge-P V1 0 cdr 2021-12-30
SNZB-03P User manual SNZB-03P 20211129 cdr 2021-12-30
SNZB-01P User manual SNZB-01P V1 0 cdr 2021-12-30
SNZB-02P User manual SNZB-02P 20211129 cdr 2021-12-30
4CHPRO-R3 User Manual User Manual 2021-12-02
ZBD-P User Manual ZBDongle-P 105g 190x80mm 5 V1 2 2021-11-28
NSPANEL User Manual NSPanel 20210629 cdr 2021-10-05
L2-C User Manual User Manual 2021-09-01
S-MATE User Manual S-MATE 20210713 cdr 2021-07-30
MINIR3 User Manual MINIR3 20210713 cdr 2021-07-30
IFAN04 User manual iFan04 20210610 cdr 2021-07-29
ZBMINI User Manual ZBMINI 20210624 cdr 2021-07-07
POWR3 User Manual POWR3 V1 0 cdr 2021-06-23
T2EU User Manual T2EU-RF 20210604 cdr 2021-06-18
RM433R2 User Manual RM433R2 20210126 cdr 2021-05-17
BRIDGER2 User Manual RF BridgeR2 20210415 cdr 2021-04-24
DW2-WIFI User Manual DW2-Wi-Fi V1 1 cdr 2021-04-24
BRIDGER2 User Manual RF BridgeR2 20210415 cdr 2021-04-23
DUALR3 User Manual DUALR3 V1 0 cdr 2021-01-04
PIR3-RF User Manual PIR3-RF 20201012 cdr 2020-10-26
T2EU User Manual T2EU-RF cdr 2020-09-23
MINIR2 User manual MINIR2 V1 0 cdr 2020-08-05
ZBMINI User manual ZBMINI V1 0 cdr 2020-08-04
DW2-RF User Manual DW2-RF V1 0 cdr 2020-06-12
RFBRIDGE User manual RF Bridge cdr 2020-06-05
RFBRIDGE User manual RF Bridge cdr 2020-06-05
SNZB-02 User Manual SNZB-02 cdr 2020-05-29
SNZB-01 User Manual SNZB-01 cdr 2020-05-29
ZBBRIDGE User Manual ZBBridge V1 0 cdr 2020-05-29
SNZB-04 User Manual SNZB-04 cdr 2020-05-28
DW2WIFI Users Manual DW2-Wi-Fi V1 0 cdr 2020-05-11
BASICR2 user manual BASICR2 RFR2 V 1 0 cdr 2020-03-09
4CHPROR3 User manual Users Manual 2020-01-15
D1 User manual Users Manual 2020-01-14
GK200MP2B User manual GK-200MP2-B V1 0 cdr 2020-01-12
RFR2 User Manual BASICR2 RFR2 V 1 0 cdr 2019-12-26
MICRO User Manual Micro cdr 2019-12-03
S31ZB User Manual S31 Lite zb V1 0 cdr 2019-11-11
IW101 User Manual IW100 101 390x110mm 105g 6 V1 1 2019-10-28
BASICZBR3 User Manual BASICZBR3 V 1 0 cdr 2019-09-25
S31 User Manual S31 cdr 2019-08-16
IW100 Users Manual IW100 V1 0 cdr 2019-08-13
SLAMPHER User Manual POW_200x90mm 2019-08-05
4CHR3 user manual Sonoff 4CH 4 2019-08-01
IFAN03 User Manual ifan03 2019-05-27
MINI Users Manual MINI 2019 4 19 2019-05-23
BASICRFR3 User Manual BasicR3 2019-02-20
RM433 User Manual Users Manual 2019-02-19
BASICR3 User Manual BasicR3 2019-01-18
T2T3US user manual user manual 2018-12-29
T0US user manual user manual 2018-12-29
S55 User Manual User Manual 2018-09-20
DUALR2 User manual User manual 2018-09-12
TH1016 User Manual User Manual 2018-09-10
IW101 User manual IW 2018-08-21
IW100 User manual IW 2018-08-21
POWR2 User manual User manual 2018-06-26
SA001 Users Manual Users Manual 2018-06-22
S26 User Manual User Manual 2018-05-21
SONOFFT1US User Manual User Manual 2018-05-18
SONOFF4CH Users Manual en_300328v020200a 2018-05-03